Grosse Psuech in Jericho - Abendmahlsfeier mit 5. Klässlern

Am Sonntag, den 5. Mai 2019, feierten wir gemeinsam mit den 5. Klässlern und ihren Eltern das erste Abendmahl der Kinder in einem besinnlichen und fröhlichen Familiengottesdienst.

Zachäus in Wängi
Die Schülerinnen und Schüler von Susanne Meyer und Lucia Höchli führten ein kleines Sing-Theater auf, das die Geschichte von Zachäus erzählte. Sie liessen sich dabei von Andrew Bonds Lied "Grosse Psuech in Jericho" leiten:

Grosse Psuech in Jericho, s ganze Dorf isch z räne cho, de Jesus isch hüt z Gascht.
Eine lönd si nöd verbii. Er gseet nüt, er isch so chli, so stiigt er uf en Ascht.

Lueg dä, de Zachäus isch halt unbeliebt, lueg dä, de Zachäus isch halt schlächt!
Lueg dä, dä Zachäus isch halt unerwünscht! Lueg dä, das gscheet em rächt.

Jesu chunt am Baum verbii, frögt: „Zachäus, ladsch mich ii?
Du hüt bin ich diin Gascht.“

Was dä? De Zachäus isch doch unbeliebt. Was dä? De Zachäus isch doch schlächt!
Was dä? De Zachäus isch doch unerwünscht, das isch doch ungerächt!

Nach em Ässe i siim Huus, stoht dä chlii Zachäus uf, er hät en Geischtäsblitz. Er isch riich und vill händ nüt, er goht zu dä arme Lüüt verteilt sin halbe Psitz.

Au dä, de Zachäus wird vo Gott halt gliebt, au dä, de Zachäus isch scho rächt!
Au dä, de Zachäus isch vo Gott erwünscht, au jetzt isch Gott gerächt.

Nach dem Lied „Ich laden oi ii“ leitete Pfr. Lukas Weinhold zu seiner Predigt über. Anhand von drei spannenden Beobachtungen zum Text legte er das Bibelwort aus. Gebete, Lesungen sowie Lieder waren weitere Elemente der feierlichen Stunde.

Für den eigentlichen Abendmahlsteil versammelten sich die Eltern mit ihren 5. Klässlern im Chor der Kirche, wo ihnen Brot und Traubensaft des Abendmahls gereicht wurde. Danach war die ganze Gemeinde zur Kommunion eingeladen.

Bereitgestellt: 10.05.2019